Novosti

OBJAVA PRESUDE U PREDMETU RUSTIĆ I RITAN

Danas je pred Okružnim sudom u Banja Luci objavljena presuda kojom se Rustić Ranko i Ritan Vukašin oglašavaju krivim za krivično djelo ubistvo iz člana 148. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa članom 23. istog zakona,te se Rustić Ranko osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 10 (deset) godina, a Ritan Vukašin na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) godina.

Optuženim se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od dana 01.09.2014. godine.

Nakon izricanja presude optuženim se produžava pritvor iz pritvorskih razloga propisanih odredbom člana 197. stav 1. tačka g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske i može trajati do upućivanja optuženih na izdržavanje kazne zatvora, a najduže devet mjeseci od dana izricanja prvostepene presude.

NASTAVAK GLAVNOG PRETRESA U PREDMETU RADULOVIĆ I DR.

Danas je pred Okružnim sudom u Banja Luci održan nastavak glavnog pretresa u predmetu Radulović i dr. optuženih za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge i za druga krivična djela, prema optužnici Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Na današnjem pretresu su izvedeni dokazi i ispitani svjedoci optužbe koji su unakrsno ispitani i od strane odbrane i njihovih branjenika.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za dan 12.11.2014. godine u 09,00 h na kojem će optužba nastaviti sa izvođenjem dokaza.

NASTAVAK GLAVNOG PRETRESA U PREDMETU RADULOVIĆ I DR.

 

Pred Okružnim sudom u Banja Luci je danas održan nastavak glavnog pretresa u predmetu Radulović i dr. optuženih za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge i za druga krivična djela, prema optužnici Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

 

Na današnjem pretresu su izvedeni dokazi i ispitani svjedoci optužbe koji su unakrsno ispitani i od strane odbrane i njihovih branjenika.

 

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za dan 31.10.2014. godine u 10,00 h na kojem će optužba nastaviti sa izvođenjem dokaza.

 

Nastavak glavnog pretresa za ratni zločin u predmetu Nišević i Berić

 

Pred Okružnim sudom u Banja Luci je danas održan nastavak glavnog pretresa protiv optuženih Gorana Niševića i Milenka Berića za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. u vezi sa članom 22 KZ SFRJ.

 

Na današnjem pretresu izvedeni su materijalni dokazi i ispitano je pet svjedoka od strane optužbe. Nastavak suđenja zakazan je za dan 04.12. i 05.12.2014. godine za koji je predviđeno izvođenje dokaza od strane odbrane kao i završne riječi.

 

NASTAVAK GLAVNOG PRETRESA ZA KRIVIČNO DJELO UBISTVO U PREDMETU RUSTIĆ I RITAN

 

Pred Okružnim sudom u Banja Luci danas je održan nastavak glavnog pretresa po optužnici Okružnog tužilaštva Banja Luka protiv optuženih Rustić Ranka i Ritan Vukašina koji se terete da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo iz člana 148. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa članom 23. KZ.

 

Optuženi se terete da su krivično djelo počinili na području opštine Prijedor u stadijumu srednjeg i teškog pijanstva na štetu Ritan Zorana.

 

Pred ovim sudom  na današnjem pretresu provedeni su dokazi optužbe, i to saslušana je svjedokinja G.B. i dva vještaka medicinske struke.

 

Nastavak glavnog pretresa je zakazan za dan 05.11 2014. godine sa početkom u 13.00 časova.

 

Nastavak glavnog prestresa u predmetu Tarandžić i Zec za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva

Pred Okružnim sudom u Banja Luci je danas je održan nastavak glavnog pretresa protiv optuženih Slobodana Tarandžića koji se tereti da je izvršio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva (u podstrekavanju) iz člana 142 stav 1 u vezi sa članom 23 stav 1 KZ SFRJ i Duška Zeca za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142 stav 1 KZ SFRJ.

Danas je optužba izvodila dokaze, ispitana su tri svjedoka i vještak medicinske struke je dao svoj nalaz i mišnjenje, te su izvedeni i materijalni dokazi.

Nastavak glavnog pretresa je zakazan za dan 26.11.2014. godine sa početkom u 9.00 h za koji je predviđeno izvođenje dokaza odbrane.

IZNESENE ZAVRŠNE RIJEČI U PREDMETU MALIĆ I JOŠILO

Danas je pred Okružnim sudom u Banja Luci održan nastavak glavnog pretresa protiv optuženih Malić Vladimira zbog krivičnog djela razbojništvo iz člana 233. stav 2. u vezi sa članom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 399. stav 1. KZ RS i Jošila Jovana zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 363. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ RS na kojem je zaključen završetak dokaznog postupka i gdje su iznesene završne riječi optužbe i odbrane.

Objava presude zakazana je za dan 14.10.2014. godine u 8:30 časova.

POČETAK GLAVNOG PRETRESA ZA KRIVIČNO DJELO UBISTVO U PREDMETU RUSTIĆ I RITAN

Pred Okružnim sudom u Banja Luci danas je održan početak glavnog pretresa po optužnici Okružnog tužilaštva Banja Luka protiv optuženih Rustić Ranka i Ritan Vukašina koji se terete da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo iz člana 148. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa članom 23. KZ RS, kažnjivo po članu 148. stav 1. istog zakona.

Optuženi se terete da su krivično djelo počinili na području opštine Prijedor u stadijumu srednjeg i teškog pijanstva.

Pred ovim sudom su na današnjem pretresu saslušani svjedoci optužbe.

Nastavak glavnog pretresa je zakazan za 17.10 2014. godine sa početkom u 9.00 časova za koji je predviđeno da se saslušaju vještaci i svjedoci koji nisu pristupili na današnji pretres, te će biti izvedeni i materijalni dokazi optužbe.

NIKIĆ I BLAGOJEVIĆ OSUĐENI NA DVIJE GODINE ZATVORA

Okružni sud u Banja Luci danas je objavio presudu kojom se optuženi Nikić Dragan i Blagojević Saša oglašavaju krivim za krivično djelo primanje mita iz člana 351. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa članom 23. istog zakona, te im se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine,a na osnovu člana 31. stav 2. KZ RS i člana 35. stav 3. i 7. i člana 36. KZ RS optuženima se izriče kao sporedna kazna novčana kazna u iznosu od 5.000,00 KM koju su dužni platiti u roku od 3 (tri) mjeseca od dana pravosnažnosti presude, te mjera bezbjednosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti inspektora u inspekcijskim organima Republike Srpske u trajanju od 5 (pet) godina od pravosnažnosti ove presude na osnovu člana 56. stav 1. tačka 3. i člana 60. stav 1. i 2. KZ RS, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

NASTAVAK GLAVNOG PRETRESA U PREDMETU MALIĆ I JOŠILO

Dana 25.09. i 26.09.2014. godine pred Okružnim sudom u Banja Luci je održan nastavak glavnog pretresa protiv optuženih Malić Vladimira zbog krivičnog djela razbojništvo iz člana 233. stav 2. u vezi sa članom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 399. stav 1. KZ RS i Jošila Jovana zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 363. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ RS.

Nastavak glavog pretresa pred ovim sudom je zakazan za 09.10.2014. godine sa početkom u 9.00 h za koji je predviđeno iznošenje završnih riječi optužbe i odbrane.

Strana 31 od 44

<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sledeća > Kraj >>