Novosti

Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 27.10.2016. godine, objavljena je presuda kojom je optuženi M.A. proglašen krivim za krivično djelo teško ubistvo iz člana 149. stav 1. tačka 1. Krivičnog zakona Republike Srpske i uz primjenu člana 31. a) Krivičnog zakona Republike Srpske osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina.

Optuženom se u izrečenu kaznu dugotrajnog zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 29.03.2016. godine.

Rekonstrukcija zgrade Okružnog suda u Banjaluci

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 18.10.2016. godine, održan je sastanak predsjednice Okružnog suda u Banjaluci Marije Aničić-Zgonjanin i kolegijuma sudske uprave sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine, Ministarstva pravde Republike Srpske i preduzeća ''Integral inžinjering'', povodom informisanja o dinamici implementacije projekta rekonstrukcije Okružnog suda u Banjaluci.

Predstavnici izvođača radova preduzeća ''Integral inžinjering'' prezentovali su plan realizacije radova i podsjetili da je projektnom dokumentacijom predviđena nadogradnja četvrte etaže zgrade Suda, gdje će biti  smješten daktilografski biro, određen broj dodatnih prostorija neophodnih za rad i čajna kuhinja. Sud će, na drugoj etaži, dobiti još jednu salu za suđenja. Projektom je planirana i izgradnja lifta i renoviranje prostorije za čuvanje arhivske građe, što podrazumijeva i postavljanje novog poda i zamjenu dotrajalih elektroinstalacija. Predviđena je i adaptacija glavnog ulaza u zgradu Suda, što će doprinjeti većem stepenu bezbjednosti. Što se tiče trenutnog stanja, završeno je iskopavanje temelja i trenutno se radi na postavljanju armiranih betonskih potpornih stubova na koje će biti postavljene čelične konstrukcije. Planom je predviđeno da se tokom zime sa zgrade ne skida krov, da ne bi došlo do prokišnjavanja, te je planirano da se, u tom periodu, obavljaju radovi u unutrašnjosti objekta, među kojima je izgradnja lifta i sanacija sudske arhive.

Opširnije...

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 18.10.2016.godine, određen je pritvor osumnjičenom B.A. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 149. stav 1. tačka 2. Krivičnog zakona Republike Srpske. Pritvor se određuje zbog pritvorskih razloga iz člana 197. stav 1. tačka a), v) i g) Zakona o Krivičnom postupku Republike Srpske (''Službeni glasnik Republike Srpske'',broj: 53/12) i može trajati najduže  mjesec dana, odnosno do 17.11.2016. godine.

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 18.10.2016. godine, određen je pritvor osumnjičenima V.S. i B.A. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo iz člana 149. stav 2. Krivičnog zakona Republike Srpske. Pritvor se određuje zbog pritvorskih razloga iz člana 197. stav 1. tačka b) i g) Zakona o Krivičnom postupku Republike Srpske (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 53/12) i može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 16.11.2016. godine.

Raspored dežurstava sudija za prethodni postupak

Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 17.10.2016. godine, objavljena je presuda kojom je optuženi Đ.D. proglašen krivim za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 410. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, pa je sud optuženog na osnovu navedene zakonske odredbe i uz primjenu članova 32. stav 1. i 33. stav 1. osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca. Na osnovu člana 61. stav 1, 2. i 3. Krivičnog zakona Republike Srpske, optuženom je izričena mjera bezbjednosti – zabrana upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od jedne godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 15.10.2016. godine, doneseno je rješenje za određivanje pritvora osumnjičenom R.Đ. zbog zbog postajanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 149. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Rrepublike Srpske i člana 23. istog zakona. Pritvor prema osumnjičenom može trajati najduže jedan mjesec, odnosno do 12.11.2016. godine.

Izrečene mjere zabrane

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 14.10.2016. godine, doneseno je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženog G.V. zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 149. stav. 1 tačka 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, u vezi sa članom 20. Krivičnog zakona Republike Srpske, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 399. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, po posebnom pritvorskom osnovu iz člana 197. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, o određivanju mjera zabrane i to: zabrana napuštanja prebivališta bez prethodnog odobrenja suda, privremeno oduzimanje pasoša i lične karte uz zabranu izdavanja nove putne isprave i lične karte, zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine (zabrana putovanja), kao i naređenje optuženom za redovno javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 10.10.2016. godine, objavljena je presuda, kojom se optuženi G.S. proglašava krivim zbog krivičnog djela razbojništvo iz člana 233. stav 2. u vezi sa stavom 1. i članom 23. Krivičnog zakona Republike Srpske i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 10.10.2016. godine, objavljena je presuda, kojom se optuženi G.S. oglašava krivi zbog krivičnog djela razbojništvo iz člana 233.stav 2. u vezi sa stavom 1. i članom 23. Krivičnog zakona Republike Srpske i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Strana 10 od 32

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>