RIJEČ PREDSJEDNICE SUDA

Poštovani posjetioci, dobrodošli na web stranicu Okružnog suda u Banjaluci

U cilju boljeg međusobnog razumijevanja i komuniciranja, te ostvarenja zakonske obaveze o javnom i transparentnom radu suda, kreirali smo web stranicu Okružnog suda u Banjaluci, na kojoj možete pronaći informacije o organizaciji, načinu rada i nadležnostima ovog suda, kao i ostale relevantne informacije i aktuelnosti koje su od interesa za javnost, čime želimo dati doprinos razvoju efikasnog, transparentnog i modernog pravosudja, u procesu njegove sveobuhvatne reforme. Ovaj način komunikacije je put ka zadobijanju povjerenja građana u sud, u jednak pristup pravdi građana pred sudom i zakonom, u efikasno i pravovremeno rješavanje predmeta u skladu sa Ustavom, zakonima i najvišim standardima zaštite ljudskih prava i sloboda, garantovanih Ustavom i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava.

Nadamo se da ćete posjetom našoj web stranici doći do željenih informacija, a vaša zapažanja, sugestije, primjedbe ili pohvale, su nam dobrodošli, u cilju efikasnijeg i djelotvornijeg rada ovog suda, na obostrano zadovoljstvo.

OBJAVA PRESUDE U PREDMETU PROTIV OPTUŽENIH POPOVIĆ NEDELJKA I DRUGIH

Okružni sud u Banjaluci je dana 13.11.2014. godine donio i objavio presudu u krivičnom predmetu protiv optuženog Popović Nedeljka, zbog krivičnog djela oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca iz člana 262. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. Krivičnog zakona Republike Srpske u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz člana 274. stav 1. KZ RS, pa primjenom člana 42. KZ RS osuđuje se na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 2 mjeseca, Župljanin Slobodana zbog krivičnog djela oštećenje ili povlašćivanje povjerilaca, u pomaganju iz člana 262. stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. KZ RS, u vezi sa članom 25. KZ RS, u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava iz člana 274. stav 1. i 2. KZ RS, pa primjenom člana 42 KZ RS se osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora od 1 godine i 7 mjeseci i Đukić Vitomira, zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi iz člana 354. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ RS, pa ga sud uz primjenu istih zakonskih propisa, te članova 28,33, 37 istog zakona osuđuje na jedinstvenu kaznu od 1 godine i 6 mjeseci.

Na osnovu člana 60. KZ RS optuženom Đukić Vitomiru sud izriče mjeru bezbjednosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti na rukovodećim poslovima u državnim organima uprave u trajanju od 3 godine počev od dana pravosnažnosti ove presude, a na osnovu člana 108. i 110. ZKP RS se poništavaju Ugovori o Kupoprodaji i Ugovori o ustupanju potraživanja.

NASTAVAK GLAVNOG PRETRESA U PREDMETU RADULOVIĆ I DR.

Danas je pred Okružnim sudom u Banja Luci održan nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv optuženih Srđana Radulovića i drugih za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge i za druga krivična djela, prema optužnici Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Na današnjem glavnom pretresu optužba je izvela dio materijalnih dokaza i ispitana su dva svjedoka, kako direktno, tako i unakrsno.

Na osnovu člana 251. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske prilikom svjedočenja svjedoka G.B isključena je javnost, a istom je postavljen i savjetnik u postupku.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za dan 19.11.2014. godine u 09,00 h na kojem će optužba nastaviti sa izvođenjem dokaza.

OBJAVA PRESUDE U PREDMETU RUSTIĆ I RITAN

Danas je pred Okružnim sudom u Banja Luci objavljena presuda kojom se Rustić Ranko i Ritan Vukašin oglašavaju krivim za krivično djelo ubistvo iz člana 148. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa članom 23. istog zakona,te se Rustić Ranko osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 10 (deset) godina, a Ritan Vukašin na kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) godina.

Optuženim se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od dana 01.09.2014. godine.

Nakon izricanja presude optuženim se produžava pritvor iz pritvorskih razloga propisanih odredbom člana 197. stav 1. tačka g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske i može trajati do upućivanja optuženih na izdržavanje kazne zatvora, a najduže devet mjeseci od dana izricanja prvostepene presude.

NASTAVAK GLAVNOG PRETRESA U PREDMETU RADULOVIĆ I DR.

Danas je pred Okružnim sudom u Banja Luci održan nastavak glavnog pretresa u predmetu Radulović i dr. optuženih za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge i za druga krivična djela, prema optužnici Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Na današnjem pretresu su izvedeni dokazi i ispitani svjedoci optužbe koji su unakrsno ispitani i od strane odbrane i njihovih branjenika.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za dan 12.11.2014. godine u 09,00 h na kojem će optužba nastaviti sa izvođenjem dokaza.

NASTAVAK GLAVNOG PRETRESA U PREDMETU RADULOVIĆ I DR.

 

Pred Okružnim sudom u Banja Luci je danas održan nastavak glavnog pretresa u predmetu Radulović i dr. optuženih za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge i za druga krivična djela, prema optužnici Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

 

Na današnjem pretresu su izvedeni dokazi i ispitani svjedoci optužbe koji su unakrsno ispitani i od strane odbrane i njihovih branjenika.

 

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za dan 31.10.2014. godine u 10,00 h na kojem će optužba nastaviti sa izvođenjem dokaza.

 

Strana 83 od 109

<< Početak < Prethodna 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Sledeća > Kraj >>