SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Pred vijećem Okružnog suda Banjaluka održan je glavni pretres dana 17.9.2010. godine u krivičnom predmetu protiv optuženog Jošilo Jovana  zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 149. stav 1 tačka 4 Krivičnog zakona Republike Srpske, Ćulum Slaviše zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 399 stav 1 KZ RS u sticaju sa krivičnim djelom teško ubistvo u pokušaju iz člana 149 stav 1 tačka 4 u vezi sa članom 20 KZ RS, Čajić Dejana i Kostić Dejana zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju iz člana 149 stav 4 u vezi sa članom 20 Krivičnog zakona Republike Srpske, protiv kojih je Okružno tužilaštvo Banjaluka podnijelo optužnicu dana 2.8.2010. godine.

U toku glavnog pretresa optuženi Ćulum Slaviša, Čajić Dejan i Kostić Dejan stavili su zahtjev za izuzeće okružnog tužioca koji postupa u ovom predmetu, zbog čega je pretres prekinut do odluke kolegijuma Okružnog tužilaštva Banjaluka o zahtjevu optuženih.

Nakon prekida glavnog pretresa, dok je vijeće napuštalo sudnicu, optuženi Ćulum Slaviša, isčupao je mikrofon koji se nalazio na stolu ispred njega i gađao je istim optuženog Jošilo Jovana i tom prilikom pogodio ga je u predio tjemena, iza uha.

Predsjednik vijeća, odmah nakon toga, naredio je sudskoj policiji da optuženog Jošilo Jovana odvedu u KC Banjaluka radi pregleda.

Izvještaj o vrsti i težini zadobijenih povreda sudu još nije dostavljen.