RIJEČ PREDSJEDNICE SUDA

Poštovani posjetioci, dobrodošli na web stranicu Okružnog suda u Banjaluci

U cilju boljeg međusobnog razumijevanja i komuniciranja, te ostvarenja zakonske obaveze o javnom i transparentnom radu suda, kreirali smo web stranicu Okružnog suda u Banjaluci, na kojoj možete pronaći informacije o organizaciji, načinu rada i nadležnostima ovog suda, kao i ostale relevantne informacije i aktuelnosti koje su od interesa za javnost, čime želimo dati doprinos razvoju efikasnog, transparentnog i modernog pravosudja, u procesu njegove sveobuhvatne reforme. Ovaj način komunikacije je put ka zadobijanju povjerenja građana u sud, u jednak pristup pravdi građana pred sudom i zakonom, u efikasno i pravovremeno rješavanje predmeta u skladu sa Ustavom, zakonima i najvišim standardima zaštite ljudskih prava i sloboda, garantovanih Ustavom i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava.

Nadamo se da ćete posjetom našoj web stranici doći do željenih informacija, a vaša zapažanja, sugestije, primjedbe ili pohvale, su nam dobrodošli, u cilju efikasnijeg i djelotvornijeg rada ovog suda, na obostrano zadovoljstvo.

Odjel za podršku svjedocima

OKRUŽNI SUD U BANJALUCI
ODJEL ZA PODRŠKU SVJEDOCIMA

 

 

Odjel za podršku svjedocima (OPS) Okružnog suda u Banjaluci (Sud) je odgovoran za pružanje psihološke, socijalne i logističke podrške i pomoći svjedocima koji se pojavljuju pred Krivično – prekršajnim odjeljenjem i Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala ovog Suda. 

 

Primarni cilj OPS-a  je da obezbjedi odgovarajuću psihološku podršku i pomoć svjedocima prije, za vrijeme i poslije suđenja te pružanjem profesionalnih usluga izbjegne mogućnost da svjedočenje izazove dodatne negativne posljedice, novu patnju ili traumu potencijalnom svjedoku.

 

Svi svjedoci imaju ravnopravan tretman i mogu da se obrate za pomoć Odjelu koji nepristrasno i  profesionalno  obavlja zadatke.

 

Svjedočenje pred sudom je zakonska obaveza, a svaki svjedok davanjem istinitog iskaza, doprinosi procesu uspostavljanje pravde i vladavine prava.


Odjel za podršku svjedocima možete kontaktirati:soba-za-svjedoke

 

Putem telefona:
00 387 51 219 546
00 387 51 211 594

Putem e-mail adrese:
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli