OBJAVA PRESUDE

Okružni sud u Banjaluci je dana 13.09.2018. godine objavio presudu kojom je optuženi D.R. oglašen krivim zbog krivičnog djela razbojništvo iz člana 227. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske u sticaju sa krivičnim djelom sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. stav 2. u vezi sa stavom 1. istog zakona, pa mu je sud, za krivično djelo razbojništvo iz člana 227. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske utvrdio  kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) godina, a za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, pa je primjenom člana 56. Krivičnog zakonika Republike Srpske optuženog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) godina i 6 (šest) mjeseci.

Na osnovu odredbe člana 59. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provodeno u pritvoru počev od 24.06.2018. godine, pa dok isti bude trajao, dok je o daljem egzistiranju mjere pritvora sud odlučio posebnim rješenjem.

Na osnovu člana 82. Krivičnog zakonika Republike Srpske optuženom je izričena mjera bezbjednosti oduzimanje predmeta koje su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela i to: 17 novčanica u apoenima od 20 KM, crna kapa s prorezom tzv. fantomka, nož dužine oko 33 cm sa drškom crne boje, oblijepljenom providnim selotejp trakom dužine 12 cm i oštricom dužine 21 cm, nož dužine oko 30 cm sa drškom crne boje, oblijepljenom providnom selotejp trakom dužine 13 cm i oštricom dužine 17 cm.